Районен съд върна обвинението срещу близнаците  Борислав и Валентин Динкови

...
Районен съд върна обвинението срещу близнаците  Борислав и Валентин Динкови
Коментари Харесай

Близнаците от Цалапица с противоречиви показания - съдът върна обвинението

Районен съд върна обвиняването против близнаците  Борислав и Валентин Динкови на прокуратурата.  Причината - позволено значително нарушаване, което би трябвало да бъде отстранено.
Прочетете още
Решението на съда бе посрещнато с пърпорене от цялата зала, а хората  крещяха “дано го сънувате, убийци! ”. Пред съда имаше и митинг на околните на убития Димитър Малинов.  Те желаеха строги присъди от съда.

След започване на разпоредителното съвещание юристът на двамата близнаци Светлана Званчева изиска от съда кратко правосъдно разследване и промени на мярката им за неотклонение в по-лека. Районен съд обаче съобщи, че има позволено значително нарушаване, което би трябвало да бъде отстранено. По думите на магистратите един от тях не се е признал за отговорен и е дал подробни пояснения. Другият обвинен обаче е обяснил, че двамата с брат му по време на закононарушението са следили някой да не пристигна. Валентин отхвърля и съпричастност при зариване на тялото.

Двамата имат спорни разпити и това съгласно съда постанова да бъдат защитавани от двама юристи, а не един. Това нарушаване е значително и се постанова производството да бъде върнато в досъдебна фаза, с цел да може да се поправи.

Съдът реши, че близнаците би трябвало да останат в ареста, а делото бе отсрочено за друга дата. Адвокатката им не пожела да разяснява пред медии, а протестиращите се насочиха към прокуратурата.



 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР